Diepsteeg 8, 4941 LS, Raamsdonksveer NL
0031 162 85 66 60
info@smolkas.nl

BTW van 6% naar 9%

Vanaf 2019 is het zover. Het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9 procent. Door de belasting op bepaalde producten en diensten te verhogen en arbeid minder te belasten, probeert het kabinet werken meer te laten lonen. Voor welke producten en diensten moet je dan meer geld gaan betalen? Dit geldt onder andere voor boeken, geneesmiddelen, kunst, water, eten en drinken (niet-alcoholhoudend) in horecabedrijven valt onder het 6%-tarief. Dit tarief geldt ook voor afhaalmaaltijden. Maar ook de kapper, een campingbezoekje en baantjes trekken in het zwembad vallen onder dit btw-tarief. De volledige lijst staat op de website van de Belastingdienst.

Hoe voer je als ondernemer de btw-verhoging door in je kassa(s)?

In InControl is de btw-verhoging heel eenvoudig aan te passen in de btw-tabel. Ga hiervoor naar het menu Algemeen-Btw. Klik op de betreffende btw-code en kies voor bewerken. Het hiernaast getoonde scherm komt naar voren. We passen de velden “Naam” en “BTW tarief” aan. Vul bij het veld “Naam” BTW 9% in en bij het veld “BTW tarief” vul je 900 in. Klik op het vinkje voor opslaan en het klusje is geklaard.

Wat betekent de btw-verhoging voor ondernemers?

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij door deze btw-verhoging ook jouw prijzen moet aanpassen. In dat geval moet je ervoor zorgen dat je de tariefswijziging op de juiste manier toepast in je kassa. Maar je moet er toch niet aan denken dat je na deze wijziging in (al) je kassa(s) handmatig al je prijzen moet wijzigen. Bij Smolkas is dit gelukkig niet het geval, wij bieden je de mogelijkheid om dit voor je te verzorgen. Voor slechts € 75,00 per kassa zorgen wij er voor dat de BTW en de prijzen overeenkomstig de BTW verhoging automatisch worden aangepast(verhoogt) zodat de kassa per 01-01-2019 volgens de nieuwe richtlijnen kan werken en de ondernemer hierdoor ook geen marge verlies heeft. Wil je hiervan gebruik maken vul dan het onderstaande formulier in we nemen dan ruim op tijd contact met je op.