Diepsteeg 8, 4941 LS, Raamsdonksveer NL
0031 162 85 66 60
info@smolkas.nl

Weegschalen

Checkout weegschalen

Checkout weegschalen zijn weegschalen die eenvoudig zijn te koppelen aan een kassa. De checkout weegschalen zijn speciaal ontwikkeld om met diverse communicatieprotocollen zoals: kassa, POS of PC te communiceren. Onze checkout weegschalen zijn uitermate geschikt voor in een supermarkt of winkel als slagerij, bakkerij of speciaalzaken.

Klik hier voor meer informatie

Pakketweegschalen

Een pakketweegschaal dient uitstekend voor het wegen van pakketten. Met een portioneerweegschaal daarentegen kunt u eenvoudig producten portioneren. Met een pakketweegschaal of portioneerweegschaal van LRE bent u verzekerd van kwaliteit. Onze weegschalen zijn geijkt leverbaar en water- en stofdicht volgens verschillende IP waterdichtheidsklassen.

Klik hier voor meer informatie

Winkelweegschalen zijn weegschalen die uitermate geschikt zijn voor in de winkel, op de markt of in de horeca. Met onze winkelweegschalen kunt u eenvoudig aan de hand van een gewicht de verkoopprijs bepalen.

Klik hier voor meer informatie

IJken van een weegschaal

Het ijken van een weegschaal is het controleren en (indien nodig) opnieuw afstellen van de weegschaal. Met behulp van ijkgewichten wordt de nauwkeurigheid van de weegschaal bepaald, waardoor een weegschaal na het ijken weer aan de specificaties voldoet. Het ijken van een weegschaal geschiedt op basis van de Metrologiewet (voorheen IJkwet). Voor het wettelijk ijken van een weegschaal kan een externe partij worden gebruikt om zodoende gegarandeerd te zijn van een eerlijke ijking. Tegenwoordig mag een weegschaalleverancier zelf ook de ijking uitvoeren zonder tussenkomst van een andere partij. De weegschaalleverancier wordt periodiek gecontroleerd door het Agentschap Telecom. Na de ijking wordt de weegschaal voorzien van een sticker, waarmee aangegeven wordt dat de weegschaal voldoet aan de wettelijke normen.

Wanneer moet je je weegschaal laten ijken?

Kort samengevat kun je het kalibreren en justeren van je weegschaal zelf uitvoeren. Het ijken van een weegschaal wordt wel door een externe, gecertificeerde partij gedaan. IJken van weegschalen is wettelijk verplicht wanneer deze gebruikt worden voor de volgende doeleinden:

  • Verkoopdoeleinden;
  • Bepalen van tarieven, lonen en heffingen;
  • Maken van geneesmiddelen;
  • Bij het gebruik als medisch hulpmiddel.